Vízen kelt
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 0.5 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- 2 tojássárga
- 1 dl tej
- só
- citromhéj
- 20 dkg kristálycukor a hintéshez
Elkészítés
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, és a hozzávaló anyagokkal meggyúrjuk, jól kidolgozzuk. Egy tiszta asztalkendőt liszttel meghintünk, és a tésztát lazán belekötjük, hogy a növekedésre hely maradjon. Fakanál nyelére felfüggesztve hideg vízzel teli fazékba tesszük, és addig hagyjuk benne, (kb. 1 óra) amíg feljön a víz tetejére. A deszkát kristálycukorral meghintjük, a tésztát ráborítjuk, apró cipókat vágunk, és cukorban megforgatva 5 cm hosszú lapokat készítünk, amit középen megcsavarunk. Tepsin 0,5 órát pihentetjük, majd közepes tűzön világos rózsaszínűre sütjük.
Megjegyzés
Régi népies elálló sütemény.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.